Teherautóba rohant és kigyulladt egy vonat Dél-Afrikában

Tucatnyian meghaltak a balesetben.

MN
2018. 01. 04. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 12-en meghaltak és 180-an megsérültek, amikor egy vonat teherautóval ütközött, és kigyulladt Dél-Afrikában csütörtökön. A halálos áldozatok száma tovább emelkedhet – írja a BBC News. Több forrás már 14 halálos áldozatról és 260 sérültről számol be.

A baleset Szabadállam tartományban, Hennenman és Kroonstad között történt. A helyi sajtó értesülése szerint a vonat Port Elizabethből Johannesburgba tartott, amikor kisiklott, majd összeütközött egy teherautóval, és kigyulladt.

A vonatból több mint 800 embert menekítettek ki, a teherautó sofőrje megpróbált elmenekülni, de a hatóságok őrizetbe vették.

A nyilvánosságra került felvételeken a vonat egyik lángoló kocsija, mellette pedig egy felborult teherautó és egy személygépkocsi látható, a roncs mellett pedig utasok állnak csomagjaikkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.