Tizenhét ember meghalt egy keresztények elleni merényletben Nigériában

Az ismeretlen fegyveresek az újévi mise után kezdtek el tüzelni a hívőkre.

MTI
2018. 01. 02. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen fegyveresek 17 hívővel végeztek az újévi misét követően Nigéria főként keresztények lakta, déli részén – mondta el Osi Olisa helyi tisztségviselő kedden.

A támadók Rivers szövetségi állam Omoku nevű városában nyitottak tüzet a hétfői miséről távozó hívekre.

„Mindenkire lőttek, aki csak mozgott, majd elmenekültek” – tette hozzá Olisa.

A merénylet elkövetőjeként egyelőre senki sem jelentkezett, de a térségben tevékenykedik egy fegyveres csoport, amely túszokat ejt és embereket gyilkol. A szélsőségesek a foglyokért kért váltságdíjból tartják fenn magukat. Biztonsági tisztségviselők és helyi polgárőrök novemberben végeztek a csoport vezetőjével.

A Niger deltájában gyakoriak az erőszakcselekmények, és több szélsőséges szervezet fogott fegyvert a nemzetközi vállalatok ellen, hogy részt követeljen az olajbevételekből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.