Valószínűleg ha szorosan is, de Milos Zeman marad a cseh államfő

A részeredmény nagyon szoros végeredményt jelez.

MTI
2018. 01. 27. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választókerületek több mint 90 százalékában leadott voksok összeszámlálása után Zeman támogatottsága 53 százalékon, Drahosé pedig 47 százalékon állt szombaton délután.

A részeredmény nagyon szoros végeredményt jelez. A cseh televízió két felmérésen alapuló becslésre hivatkozva azt közölte, hogy a különbség akár fél-egy százalékos lehet valamelyik jelölt számára. A hatályos törvények szerint a győzelemhez elég az egyszerű többség megszerzése.

Hátravan még azonban a népes választói tömegekkel rendelkező nagyvárosi körzetek voksainak összeszámlálása. Prágában és a nagyvárosokban Drahos támogatottsága nagyobb volt, mint Zemané. A választási részvétel az eddigi részeredmény alapján meghaladja a 66 százalékot, magasabb, mint az első körben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.