Amerikai felmérés: Trump nem tesz eleget a lövöldözések megakadályozásáért

A válaszolók fele támogatja a tűzfegyverek vásárlásának és tartásának egész országra kiterjedő tilalmát.

MN
2018. 02. 20. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Washington Post című lap és a ABC televízió közös közvélemény-kutatásából az derül ki, hogy a szövetségi törvényhozás és Donald Trump elnök nem tesz eleget a floridai lövöldözéshez hasonló tömegmészárlások megakadályozásáért. A kedden nyilvánosságra hozott felmérés tanúsága szerint a megkérdezettek 77 százaléka gondolja úgy, hogy a szövetségi törvényhozók nem tesznek semmit a fegyvervásárlás és -tartás szigorításáért, és 62 százalékuk ugyanezt tartja Donald Trump elnökről is – írja az MTI.

A válaszolók fele támogatja a tűzfegyverek vásárlásának és tartásának egész országra kiterjedő tilalmát, míg 46 százalékuk ellenzi ezt. A megkérdezettek 58 százaléka szerint szigorúbb fegyvertörvényekkel megelőzhető lett volna a múlt szerdai floridai mészárlás, míg 37 százalékuk úgy vélte, hogy a szigorítások hatástalanok lettek volna. 51 százalékuk úgy gondolta, hogy a lövöldözést akkor sem lehetett volna elkerülni, ha a tanároknak joguk lenne fegyvert viselni, 42 százalék viszont az ellenkezőjéről volt meggyőződve.

A közvélemény-kutatásban résztvevők 77 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a mentális egészség szigorúbb ellenőrzése és kezelése vajon megelőzhette volna-e a lövöldözést. A felmérést a The Washington Post és az ABC a hétvégén, pár nappal a szerdai floridai lövöldözés után készíttette. A parklandi iskolában a 19 éves Nikolas Cruz 17 ember mészárolt le, és többeket megsebesített. A tragédia nyomán az Egyesült Államokban törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról, a tervet Donald Trump is támogatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.