Blair szerint újra meg kellene kérdezni a brexitről a briteket

Nem tudni, a forgatókönyvek közül melyikre voksolt a többség a 2016 nyarán tartott népszavazáson, véli a volt brit kormányfő.

MTI
2018. 02. 23. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tony Blair volt brit miniszterelnök a brit EU-tagságról, a brexit végleges változatáról ismét megkérdezné a szavazókat – írta az MTI. 

Blair, aki 1997-től 2007-ig töltötte be a kormányfői tisztséget a jelenleg ellenzékben politizáló Munkáspárt élén, az általa alapított politikai elemzőműhely – The Tony Blair Institute for Global Change – online fórumán pénteken közzétett tanulmányában azt írta: a kormány előtt két, a parlament asztalán legalább négy brexitforgatókönyv fekszik, mindegyik rendkívüli különböző, egymással összeegyeztethetetlen végkimenetelekkel.

A kormánynak ezek közül ki kell választania egyet, de honnan lehet tudni, hogy választók a referendumon pont arra a változatra szavaztak? – teszi fel a kérdést Blair.

A volt miniszterelnök szerint ebben a helyzetben a józan ész azt diktálja, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről ismét a választók mondjanak véleményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.