Bulgáriában kapták el az Iszlám Állam egyik harcosát

Törökországból surrant volna át, de őrizetbe vették. Hamis francia papírok voltak nála.

MN
2018. 02. 12. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik feltételezett, marokkói állampolgárságú tagját Bulgáriában – írja az MTI a BTV bolgár állami televízió közlése alapján.

A hétfői beszámoló szerint a 35 éves Naufal Rasíd Zahrit január közepén vették őrizetbe, miközben egy csoport migránssal megpróbált illegálisan bejutni Törökországból Bulgáriába Szvilengrad közelében. A férfinál egy hamis francia személyazonosító igazolvány volt, amikor elfogták. Az ügyében eljáró dél-bulgáriai Haszkovo város bírósága hétfőn úgy határozott, három hónappal meghosszabbítja Zahri fogva tartását, hogy később kiadhassák Marokkónak.

Zahrit azzal vádolják, hogy a terrorszervezet egyik utolsó szíriai fellegvárának számító el-Majádínban található dzsihadista kiképzőtáborok vezetőinek munkatársa volt. A Dajr ez-Zaur tartománybeli települést tavaly októberben foglalták el a szíriai kormányerők a szélsőségesektől.

A bolgár sajtó beszámolója szerint a gyanúsított hétfőn azt kérte a bolgár hatóságoktól, hogy ne adják ki Marokkónak, mert ott „megkínoznák a börtönben”. Zahri – állítása szerint – nem folytatott terrorista tevékenységet Szíriában, „mindössze” ott lakott négy évig feleségével és hat gyerekükkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.