Eladta Soros György Facebook- és Apple-részvényeit

Az üzletember a közösségi tartalommegosztó portálokat veszélyesen növekedő monopóliumoknak tartja.

MN
2018. 02. 16. 13:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György megvált Facebook-részvényeitől, és eladta az Apple, az Alibaba és az Amazon technológiai cégekben korábban megvett értékpapírjait is – derül ki a német Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkéből.

A német újság honlapján megjelent írás szerzője a legfrissebb negyedéves tőzsdepiaci jelentésben vette észre, hogy az üzletembernek már nincsenek meg a korábban birtokában levő részvényei.

Emlékeztet arra, hogy Soros György nemrég, a svájci Davosban megrendezett világgazdasági fórumon elmondott beszédében pellengérre állította a technológiai óriáscégeket. Azt ecsetelte, hogy a Facebook és a Google egyre nagyobbra növekvő monopóliumok, amelyek könnyedén összefonódhatnak autoriter rezsimekkel. Soros azt is hozzátette, hogy ezek akár „olyan totalitárius hálózatokká is válhatnak, amilyeneket Aldous Huxley vagy George Orwell sem tudott volna jobban leírni”.

A szociális média a szabadságot és a biztonságot fenyegeti

Ezzel a címmel írt szerdán cikket Soros György a Project Syndicate véleményportálra.

A befektető kifejti, hogy a Facebook és a Google nem kevesebbet veszélyeztet, mint az emberi szellem szabadságát. „Ezek a cégek egykor innovatív és felszabadító szerepet töltöttek be, de minél nagyobbra növekszenek, annál inkább a akadályozóivá válnak az új kezdeményezéseknek. Emiatt számos olyan probléma előidézői, amelyekkel csak mostanában kezdünk szembesülni„ – fejtegette Soros György.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.