Elmebetegnek nyilvánították a szentpétervári áruházi robbantót

Húsz ember sérült meg az év végi robbantásban.

MTI
2018. 02. 26. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmebetegnek nyilvánították orosz igazságügyi orvos szakértők hétfőn azt a férfit, aki decemberben egy szentpétervári szupermarketben robbantott.

Dmitrij Lukjanyenko december 27-én este hozott működésbe egy házilag összeszerelt robbanószerkezetet egy élelmiszerboltban. A merénylet következtében 18 ember megsérült. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bomba hatóereje 20 dekagramm trotilénak felelt meg.

Szentpétervár városi bírósága kedden mérlegeli majd, hogy milyen büntetést szabjon ki a 35 éves Lukjanyenkóra. A vádlott közölte, hogy tettének indítéka az általa korábban látogatott pszichológiai tréningek szervezői és résztvevői iránti gyűlölet volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.