Halálos áldozata is van az ausztriai vonatbalesetnek

Több mint húszan megsérültek az ütközésben; a helyszínelés befejeződött.

MN
2018. 02. 12. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nő meghalt és 22 ember megsérült egy Ausztriában, háromnegyed 1 körül bekövetkezett vonatbalesetben – írja az ORF.at, az osztrák közszolgálati média honlapja. A sebesültek között három gyermek is van – tudósít a portál. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatása szerint a baleset áldozata nem magyar állampolgár, és a sérültek között sincsenek magyarok. A halálos áldozat vélhetőleg egy nő, állampolgársága egyelőre nem ismert – írta az MTI.

A baleset Stájerországban, a Graztól északnyugatra fekvő Niklasdorf pályaudvaránál történt, ahol két személyszállító vonat oldalról ütközött egymásnak. Egyik a Grazból a németországi Saabrückenbe tartó EuroCity, másik pedig egy Cityjet – vagyis vélhetően egy elővárosi gyorsvasút – volt, amely az ÖBB osztrák vasúttársaság járata. Az egyik szerelvény az ütközés következtében kisiklott.

19 mentőkocsi és két sürgősségi jármű érkezett a baleset helyszínére, további húsz jármű pedig készültségben állt. Osztrák rendőrségi értesülés szerint a halálos áldozat az EuroCity utasa volt, aki a helyszíni ellátás ellenére belehalt sérüléseibe.

A mentés ugyan hétfő délután fél 3-kor befejeződött, de vezetékszakadás és vezetéktartó oszlopok kidőlése miatt az érintett járatok késéssel közlekednek. Lezárták a Niklasdorf és Leoben közötti vasúti szakaszt. A távolsági vonatok kivárják a vágányzárat, a regionális szerelvényeket pedig elterelik. Az ÖBB honlapján azt írta, hogy 30-60 perces késésekkel kell számolni a térségben – tudta meg az MTI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.