Harminc év börtönt kaphat a korrupcióval vádolt dél-koreai elnök

Ha bűnösnek találják, Pak Gun Hje lesz a harmadik elnök, akit elítélnek.

MN
2018. 02. 27. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmincévi börtönbüntetést követeltek az ügyészek Dél-Koreában kedden a tisztségéből eltávolított államfőre, Pak Gun Hjére, akit az ellene indított eljárásban vesztegetéssel, hatalommal való visszaéléssel és más bűnügyekkel vádolnak – írja az MTI.

A szöuli központi körzeti bíróság várhatóan a nap folyamán hozza meg ítéletét, és állapítja meg a büntetési tételt is, ha a vádlottat bűnösnek találják.

Ez utóbbi esetben az ország történetében Pak Gun Hje lesz a harmadik elnök, akit elítélnek. A korábbi elítéltek a hadsereg tábornokai voltak, akiket az 1979-es hatalomátvételért, valamint civilek 1980-ban történt lemészárlásáért vontak felelősségre.

Pak Gun Hje kedden nem volt jelen a bíróság ülésén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.