Heten haltak meg egy hét alatt a havazás miatt Japánban

Többen háztetőről estek le, miközben a havat próbálták letakarítani.

MN
2018. 02. 12. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A havazásokhoz köthető balesetek miatt hét ember vesztette életét és legalább hetvenen sérültek meg egy hét alatt Japánban az NHK televízió hétfői beszámolója szerint. A balesetek közül legtöbb a Japán-tenger partján, Fukui prefektúrában történt, ahol a hótorlaszok két méter magasak is lehettek. További halálos áldozatokról érkeztek hírek Niigata prefektúrából és Jokohamából is.

A balesetek részben ahhoz köthetők, hogy néhányan a háztetőkön felhalmozódott havat igyekeztek letakarítani, de közben megcsúszhattak és leestek. Mások pedig a hóban megrekedt autójukban fulladtak meg a kipufogógáz miatt. Japánban már két hete szakad a szokatlan mennyiségű hó, egy hét alatt a Japán-tenger partvidékén több mint egy hónapnyi mennyiségű hó hullott le. A havazás miatt iskolákat zártak be, és fennakadásokat okozott a légi és vonatközlekedésben is.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.