Heten meghaltak két légi balesetben az USA-ban

A Grand Canyonban egy túrahelikopter zuhant le, Kaliforniában pedig egy kisrepülő csapódott földbe.

MN
2018. 02. 12. 4:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat brit turista volt utasként azon a helikopteren, amely vasárnap a Grand Canyonba zuhant, közülük három életét vesztette – közölte az MTI összefoglalója szerint Nagy-Britannia külügyminisztériuma vasárnap este.

A másik három brit állampolgár és a helikopter vezetője túlélte a balesetet, őket a nehéz terepviszonyok miatt csak hosszadalmas mentőmunkával sikerült kórházba juttatni Nevada államban.

A Guardian beszámolója szerint a három utast és a pilótát egy Las Vegas-i kórházba szállították. A környéken tartózkodó, más helikopterek pilótái is próbáltak leszállni, hogy segítséget nyújtsanak.

A baleset a kanyon nyugati részén történt, amely Arizona államhoz tartozik. Hogy miért zuhant le a helikopter, még nem tudni, az ok kiderítésére vizsgálat indult.

Ugyancsak vasárnap egy kisrepülő csapódott földbe Kaliforniában. A balesetet senki sem élte túl, a fedélzeten tartózkodó négy ember életét vesztette. Még nem tudni, miért zuhant le a magánrepülő. A tragédia Los Angeles központjától 73 kilométerre északra történt, gyéren lakott területen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.