Izrael nagy hatótávolságú rakéták elleni védelmi rendszert tesztelt

A Nyíl 3-ast korábban már kipróbálták az USA-ban, tavaly átadták az izraeli légierőnek.

MTI
2018. 02. 19. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli védelmi minisztérium kísérletet hajtott végre a „Nyíl 3” nevű, nagy hatótávolságú rakéták megsemmisítésére szolgáló rakétarendszerrel, amelynek célja az Iránban jelenleg fejlesztés alatt álló precíziós rakéták elleni védelem – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn. A kísérlet eredményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az izraeli védelmi minisztérium és az amerikai rakétavédelmi hivatal közösen végezte a tesztet az éjszaka folyamán.

A következő hetekben várhatóan újabb kísérletet hajtanak végre, miután az utóbbi időkben kétszer is lemondták az utolsó pillanatban ennek az új, fejlettebb védelmi eszköznek a kipróbálását. Egy alkalommal azért halasztották el a kísérletet, mert hibát észleltek a rakéta kommunikációs rendszerében, korábban pedig az elfogó rakétával volt gond, és ezért halasztották el a Nyíl 3 próbabevetését.

A Nyíl 3-as rendszert korábban már tesztelték az Egyesült Államokban, és tavaly átadták az izraeli légierőnek, ahol üzembe helyezték. Ez a védelmi rakétarendszer a nagy hatótávolságú rakéták ellen védi Izraelt, miközben a középtávú védelmet a Varázspálca, a közelről, néhány kilométerről indított rakéták kilövését pedig a Vaskupola nevű védelmi rendszer biztosítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.