Járókelőket késelt meg egy részeg fiatal Párizsban

A támadásban öten megsérültek. A férfit kijózanítóba vitték, őrizetbe vételét elhalasztották.

MN
2018. 02. 14. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 17 éves részeg fiatal valóságos pánikot okozott kedd este Párizs egy északi negyedében, amikor néhány perc alatt hat ember megkéselt. A támadót a térfigyelő kamerák segítségével két órával a támadássorozat után előállították – erősítette meg a rendőrség a Le Parisien című napilap értesülését. Az MTI összefoglalója szerint az erősen ittas férfi este fél 12-kor késsel támadt járókelőkre, majd gyalog elmenekült.

A támadásban öten megsérültek, a hatodik embert a vastag kabátja megóvta a karját ért szúrástól. Az öt embert könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, egyikük sincs életveszélyben.

„Az áldozatait, úgy tűnik, teljesen véletlenszerűen választotta ki, de a nyomozás még csak most kezdődött” – mondta egy rendőrségi forrás.

A térfigyelő kamerák rögzítették a támadás egy részét, és a felvételek alapján a rendőrök megállapították a férfi útvonalát, majd riasztották a városrészben járőröző valamennyi egységet, aminek köszönhetően hajnali 1 óra után egy bérház lépcsőházában elfogták a feltételezett támadót. A kést az egyik szomszédos utcában találták meg.

A Telegraph azt írja, a támadót Párizs 10. kerületében, egy épület bejáratánál találták meg a rendőrök. A ruháját vér borította, és a rendőrök szerint egyértelműen részeg volt.

A férfit kijózanítóba vitték, őrizetbe vételét elhalasztották, várhatóan szerda délután hallgatják ki a nyomozók. Indítéka egyelőre ismeretlen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.