Jim Carrey nem felelős volt barátnője haláláért

A színésznek nem kell bíróság elé állnia az ügyben, a nő állítólag hamis orvosi leletekkel zsarolta.

Vékony Zsolt
2018. 02. 01. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem játszott szerepet Cathriona White 2015-ös öngyilkosságában Jim Carrey – állapította meg a kaliforniai bíróság. A komikus-színészt a nő édesanyja és exférje vádolta meg azzal, hogy korábban több, szexuális úton terjedő betegséggel is megfertőzte White-ot, aki később (miután a pár szakított) emiatt is vetett véget önkezével az életének. A halottkémi vizsgálat később kiderítette, hogy a halála oka gyógyszer-túladagolás volt – ráadásul az Ambien, a Propranolol és Percocet nevű fájdalomcsillapítókat Carrey álnéven váltotta ki korábban.

Carrey ügyvédje, Raymond Boucher azonban kiderítette, hogy White meghamisított orvosi leletekkel zsarolta a sztárt: egyik barátnője 2011-es dokumentumain átírta a nevet és a dátumot, ezzel próbálva igazolni, hogy kapcsolatuk előtt egészséges volt. 2013-ban aztán White azzal állt Carrey elé, hogy vagy fizet neki több millió dollárnyi „fájdalomdíjat”, vagy a sajtóban fogja kiteregetni, mi történt.

Sokáig úgy nézett ki, a vádak megállják a helyüket, miután napvilágot látott több üzenet, amelyben a színész azzal védekezik, a nőnél biztosan a stressztől jöttek ki a kiütései (herpesz). Végül a szakításuk is sms-ben zajlott. Carrey azonban gátlástalan pénzszerzési akciónak nevezte mindezt, s ő maga is beperelte a családot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.