Két halottja van a francia Alpokban lezúdult lavinának

Lavinaveszély miatt lezárt pályán síeltek, elsodorta őket a hógörgeteg.

MTI
2018. 02. 18. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két ember, egy 44 éves apa és 11 éves lánya életét vesztette vasárnap, amikor egy lavina elsodorta őket a francia Alapokban található Val d’Isere egyik sípályáján – jelentette a BFM hírtelevízió. A tragédia 3000 méteres magasságban a Pisaillas-gleccsernél történt.

A két párizsi síelő egy baráti csoporttal egy, a lavinaveszély miatt lezárt sípályán síelt, amikor elsodorta őket a hógörgeteg.

„Fél egykor hatalmas lavina volt Val d’Isere-ben, amely egy elbarikádozott, lezárt sípályát is elért. A pályán sajnos a tiltás ellenére voltak emberek, és a hó mindannyiukat elsodorta. Voltak, akiket teljesen ellepett, másokat viszont magával sodort. A mentők tíz percen belül a helyszínre értek és megkezdték az emberek ellátását, illetve keresését” – nyilatkozta a tragéidáról Cécile Ferrando, a helyi turisztikai hivatal munkatársa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.