Kettős pokolgépes merényletet követtek el Líbiában

A pénteki ima idejére időzítették a robbantásokat.

MTI
2018. 02. 09. 14:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább egy ember életét vesztette és 37-en megsebesültek pénteken az északkelet-líbiai Bengázi egyik mecsetében elkövetett kettős pokolgépes támadásban – jelentették helyi egészségügyi források. A merénylet helyi lakosok szerint a pénteki ima során történt. Egy névtelenül nyilatkozó katonai tisztségviselő szerint a robbanószerkezeteket távolról hozhatták működésbe egy mobiltelefon segítségével.

Egyelőre egyik terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. Bengáziban január 23-án is két pokolgépes merényletet követtek el. A támadások 35 ember életét követelték. A fővárostól, Tripolitól mintegy ezer kilométerre keletre fekvő település volt a Moammer Kadhafi egykori líbiai vezetőt megbuktató, 2011 februárjában kitört forradalom bölcsője. Bengázit a Halifa Haftár tábornok parancsnoksága alatt álló Líbiai Nemzeti Hadsereg foglalta el tavaly, többek között az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekkel kapcsolatban lévő fegyveres csoportoktól; bár elszigetelt összetűzések ezután is előfordultak a városban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.