Kézigránátot dobtak a podgoricai amerikai nagykövetség épületére

A támadást követően az ismeretlen férfi felrobbantotta magát.

MN
2018. 02. 22. 5:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ismeretlen férfi csütörtökre virradóra robbanószerkezetet, feltehetően kézigránátot dobott az Egyesült Államok nagykövetségi épületére a montenegrói fővárosban, Podgoricában, majd felrobbantotta magát – közölte az MTI összefoglalója szerint a montenegrói kormány a Twitter-oldalán, megerősítve korábbi sajtójelentéseket a történtekről.

Az angol nyelvű üzenet szerint éjfél után fél órával „egy ismeretlen személy öngyilkosságot követett el egy robbanószerkezettel”. A podgoricai vezetés közölte azt is, hogy a férfi közvetlenül ezt megelőzően egy másik robbanószerkezetet – nagy valószínűség szerint kézigránátot – dobott egy közeli útkereszteződésből a nagykövetség területére. A tájékoztatás szerint az elkövetőn kívül senkinek sem esett bántódása, és jelentősebb károk sem keletkeztek.

A rendőrség vizsgálatot indított a történtekkel összefüggésben, a férfi személyazonosságának megállapítását megkezdték.

A www.portalanalitika.me montenegrói hírportál korábban azt közölte, hogy a támadás szerda éjfél előtt öt perccel történt, és a lakosok két robbanásról számoltak be. Hírügynökségi jelentések szerint a rendőrség lezárta az amerikai diplomáciai képviselet környékét.

Időközben a podgoricai amerikai nagykövetség a honlapján folyamatban lévő biztonsági helyzetre hivatkozva figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, hogy maradjanak távol az épülettől.

A The New York Times beszámolója szerint a nagykövetségen dolgozókat is arra kérték, hogy csütörtökön maradjanak otthon. Egyelőre nem tudni, a támadó miért követte el tettét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.