Krakkó és Budapest között is repülhetünk a Lot légitársasággal

A járatokat 78 ülőhelyes, Bombardier Q400 típusú gépekkel teljesíti a lengyel nemzeti repülőcég.

MTI
2018. 02. 01. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krakkó és Budapest között indít új járatot a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a lengyel Lot légitársaság. A Budapest Airport csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az első járat április 28-án indul. Május 20-áig hetente öt, május 21-étől pedig a nyári menetrendi időszak végéig, október 27-éig hat járat közlekedik majd hetente a két város között.

A járatokat 78 ülőhelyes regionális, turbólégcsavaros, Bombardier Q400 típusú gépekkel teljesíti a lengyel nemzeti légitársaság. Kam Jandu, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója szerint potenciálisan 30 ezer új utast jelent a járatnyitás. A forgalom nemcsak a két város között lehet erős, hanem az átszálló utasok miatt, mivel a Lot Krakkóból is repül Chicagóba.

Május 3-ától a lengyel légitársaság menetrend szerinti járatokat üzemeltet Budapest és New York, május 5-étől pedig Budapest és Chicago között. Ezzel helyreállítja a Magyarország és az Egyesült Államok között évek óta szünetelő közvetlen légi összeköttetést. Budapest és New York, illetve Chicago között a repülőtér adatai szerint évente 165 ezer utas repül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.