Letartóztatták a tajvani földrengésben megdőlt emeletes ház építőjét

Az ügyészség szerint földrengésvédelmi hibákat követtek el az építéskor.

MTI
2018. 02. 27. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták a tajvani földrengésben megdőlt emeletes házat építő cég vezetőjét gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. A három héttel ezelőtti, 6,5-ös erősségű rengésben megdőlt 12 emeletes épületben 14 ember vesztette életét Hualien városban.

Az ügyészség szerint földrengésvédelmi hibákat követtek el az építéskor. Ráadásul a letartóztatott vezető nem rendelkezett a tevékenységhez szükséges képesítéssel.

A 12 emeletes Yunmen Cuiti Building a február 6-án bekövetkezett földrengéskor veszélyes mértékben megdőlt, mivel az alsó négy szintje beomlott. A halálos áldozatok egy része éppen az ott található hotelben szállt meg. Összesen 17-en haltak meg a földrengésben.

Két éve, amikor Tajnan városában összeomlott egy toronyépület, melynek romjai között 41 holttestet azonosította, az építtetőt szintén letartóztatták, akkor a felhasznált anyagok minősége volt kérdéses.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.