Magyar vizslából amerikai kormányzó? Kansasben tilos!

A gondoskodó kutyát a gazdája szerette volna indítani a kansasi kormányzóválasztáson.

Földi Bence
2018. 02. 13. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kansas állam választási irodája eltiltott egy drótszőrű magyar vizsla fajtájú kutyát attól, hogy induljon a kormányzóválasztáson – írta kedden a Washington Examiner helyi sajtóbeszámolókra hivatkozva.

Egy Terran Wooley nevű hutchinsoni lakos adta be kutyája, Angus jelentkezési papírjait, miután hallotta, hogy hat tizenéves fiú is indult a kormányzóválasztáson – jelentette a kansasi KWCH tévécsatorna. A srácok azután adták be a jelentkezésüket, hogy kiderült, Kansasben nincs alsó korhatára a passzív választójognak, azaz a választhatóságnak a kormányzói poszt esetében.

– Azon tanakodtam, vajon a kutyaévekben számolva 23 éves Angus indulhat-e a választáson – jelentette ki Wooley a kansasi tévécsatornának. Azt is elmondta, hogy ha összejött volna a dolog, akkor a kormányzóhelyettesi posztra és a választási iroda élére Angus két testvérét, Babe-et és Maxet jelölte volna.

A kutyának Facebook-oldala is van, amelyen az áll, hogy Angus egyebek mellett puha kanapékat, labdákat és egy teljesen mókusmentes programot ígért (volna) választóinak. Wooley a tévécsatornának elmondta, csalódott, mert szerinte Angus jó kormányzó lett volna, hiszen a kutya gondoskodó természetű.

A 2016-os amerikai elnökválasztáson is akadtak furcsa jelöltek – például Limberbutt McCubbins macska –, róluk itt írtunk:

Macskát akarnak egyetemi rektornak

Egy Buttons (Kifutófiú) névre keresztelt macskát szeretne rektorrá választani az Aberdeeni Egyetem hallgatóinak egy csoportja – írtuk meg a The Independent nyomán. Mint a kampány elindítója, Alex Kither érvelt, Buttons azért is lenne ideális, mert nem politizál, az egyetemen lakik, jó fej, s így talán komolyan venné a diákokat, nem úgy, mint az egyetem vezetése. A légkört amúgy is „piszkos trükkök” mételyezik, amelyek miatt meg kell ismételni a rektorválasztást. Az egyetem jelezte, nem fogadja el Buttons jelölését, mert nem tudna levezényelni egy vezetőségi ülést. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.