Meggyilkoltak két elrabolt nyomozót Mexikóban

A Jalisco Új Nemzedék Kartell a mexikói alvilág egyik legbefolyásosabb erejévé nőtte ki magát.

MTI
2018. 02. 19. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találták a mexikói főügyészség két nyomozóját, akiket feltételezések szerint egy drogkartell emberei hurcoltak el korábban – jelentette be vasárnap a közép-amerikai állam vádhatósága. A nyugat-mexikói Nayarit szövetségi államban fellelt holttestek DNS-vizsgálata állapította meg, hogy a két ügyészségi nyomozó földi maradványairól van szó – közölték.

Az ügyészség szervezett bűnözéssel foglalkozó részlegének munkatársait február elején rabolták el a szabadnapjukon. Később az interneten videofelvétel jelent meg róluk, amelyen négy géppisztolyos, maszkos férfi előtt térdelnek, és egy nyilatkozatot olvasnak fel. Ebben a mexikói védelmi minisztert és a belügyi tárca vezetőjét, valamint a biztonsági erőket is súlyos emberi jogsértésekkel vádolták.

Az ügynökök elrablása mögött a Jalisco Új Nemzedék Kartellt (CJNG) sejtik. A bűnszervezet az utóbbi néhány évben a mexikói alvilág egyik legbefolyásosabb erejévé nőtte ki magát, nem riad vissza attól sem, hogy a biztonsági erőkre támadjon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.