Megtalálták a francia kislány holttestét, aki tavaly tűnt el egy esküvőről

A gyilkos megtört és a maradványokhoz vezette a rendőröket. További gyilkosságokkal is gyanúsítják.

Ficsor Benedek
2018. 02. 14. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maëlys de Araujo tavaly augusztusban tűnt el egy esküvőről, a francia Alpokban található Pont-de-Beauvoisinban, Grenoble városától északra. A kislány holttestét most fedezték fel, miután a gyilkosa beismerte a tettét és a maradványaihoz vezette a hatóságokat. 

Nordahl Lelandais, a harmincnégy éves egykori katona, akinek az autójában korábban megtalálták a kislány vérét, azt mondta, véletlenül ölte meg a gyermeket, és később meg akart szabadulni a holttesttől. A férfi bocsánatot kért a kislány szüleitől, a rendőrség azonban további részleteket nem közölt, így nem derült ki, pontosan mi történt.

Maëlyst utoljára tavaly augusztus 27-én látták a lakodalom gyermekek számára kialakított részén. Eltűnését követően a rendőrök keresést indítottak, közel kétszázan kutattak a kislány után. Lelandais már az esküvő vendégeinek kikérdezése közben gyanússá vált, vallomása komoly ellentmondásokat tartalmazott. Néhány héttel később le is tartóztatták, amikor az autójában megtalálták Maëlys vérét. A férfi mindvégig tagadta bűnösségét, csak akkor tört meg, amikor a cipőjén is vérnyomokat fedeztek fel.

A nyomozás során újabb fordulat következett be, amikor a férfi számítógépén különös dolgokat találtak a rendőrök. Kiderült, Lelandais éppen akkor keresett rá az interneten az emberi test bomlására, amikor tavaly áprilisban Chambéry környékén nyoma veszett a 23 éves Arthur Noyer-nak. A férfi holttestére szeptemberben talált rá egy túrázó. Lelandais beismerte, hogy a közelben tartózkodott Noyer eltűnésekor, de tagadta bűnösségét. 

A hatóságok most további eltűnésekkel is kapcsolatba hozzák a férfit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.