Megújította a pápa a pedofilügyekkel kapcsolatos testület megbízatását

Az egyházfő olyanokat is kinevezett a bizottságba, akik korábban áldozatok voltak.

MTI
2018. 02. 17. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújította Ferenc pápa annak a tanácsadó testületnek a megbízatását, amelynek feladata javaslatok kidolgozása a papi pedofília eseteinek megakadályozására – jelentette be a Vatikán szombaton.

A hivatalosan Kiskorúak Védelmét Szolgáló Pápai Bizottság nevű testület hároméves megbízatása decemberben lejárt. Az egyházfő az előző bizottság hét tagját megtartotta, s további kilenc embert nevezett ki újonnan a grémiumba. A Római Kúria tájékoztatása szerint a pápa olyanokat is kinevezett a bizottságba, akik korábban maguk is áldozatok voltak, de személyazonosságukat nem hozták nyilvánosságra.

A katolikus egyházfőt legutóbbi, dél-amerikai útján bírálatok érték, miután rágalomnak nevezte azokat a vádakat, hogy Juan Barros Madrid chilei püspöknek tudomása volt a visszaélésekről, és nem tett ellenük semmit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.