Mintegy száz palesztin sérült meg izraeli katonákkal való összecsapásokban

Véres konfliktusba torkollott a Jeruzsálem státuszának megváltoztatása elleni tiltakozásul meghirdetett „harag napja”.

MN
2018. 02. 09. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzávetőleg száz palesztin sebesült meg izraeli katonákkal való összecsapásban pénteken Ciszjordániában és a Gázai övezet peremén – közölte az MTI értesülése szerint a vörös félhold és a gázai egészségügyi minisztérium.

Péntekre más szervezetek mellett a Hamász radikális palesztin mozgalom is meghirdette a harag napját és tüntetésekre szólított fel.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint Ciszjordániában több településen – összesen mintegy nyolcszáz tüntető – égő autógumikat gurított a katonák felé, valamint Molotov-koktélokkal és kövekkel dobálták őket.

A biztonsági erők véget vetettek a nyugtalanságnak, de arról nem tudni, hogy a gumilövedékek mellett éles lőszert is használtak-e – közölte az izraeli hadsereg egyik szóvivője.

A palesztin csoportok az után szólítottak fel tüntetésre, hogy izraeli katonák egy rajtaütés során Ciszjordániában lelőttek egy feltételezett palesztin merénylőt. A Dzsenín környékén bujkáló férfi volt állítólag a feje annak a sejtnek, amely a múlt hónapban lelőtt egy rabbit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.