Négyszeres halálbüntetést kapott a pakisztáni pedofil gyilkos

A vádlott kilenc áldozata közül hét meghalt.

MTI
2018. 02. 17. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszeres halálbüntetést szabtak ki Pakisztánban arra a férfira, aki megerőszakolta és megölte a hétéves Zainab Ansarit – tudatta szombaton az ügyészség. Az ügy óriási felháborodást váltott ki az országban. „Az elsőrendű vádlott beismerte tettét” – mondta el Ehtesham Qadir, Pandzsáb főügyésze.

A bíróság a négy halálbüntetés mellett egy életfogytiglani és egy hétéves büntetést, valamint kétmillió rúpia (mintegy négy és fél millió forint) pénzbüntetést is kiszabott a férfira. A tárgyalást Lahor központi börtönében, egy terrorellenes bíróságon tartották. A vádlott nyolc másik kislány megerőszakolását is beismerte, és kilenc áldozata közül hét meghalt.

„Elégedett vagyok az ítélettel, és azt szeretném, ha nyilvánosan akasztanák fel” – mondta el a januárban meggyilkolt Zainab Ansari édesapja.

A hétéves lányt az ország középső részén, Kasurban rabolták el. Holttestét egy héttel később egy szemétdombon találták meg. A gyilkosság megrázta Pakisztánt. Zainab neve jelszóvá vált a tüntetők körében, akik azt követelték, hogy a hatóságok akadályozzák meg az ilyen szörnyűségeket. Kasurban ugyanis tavaly több tucat kislányt raboltak el, gyilkoltak vagy erőszakoltak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.