Nyolcan fagytak halálra a hét végén Lengyelországban

November eleje óta összesen 48-an hunytak el a téli hideg miatt az országban.

MTI
2018. 02. 26. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcan szenvedtek fagyhalált a hét végén Lengyelországban, ezzel november eleje óta összesen 48-an hunytak el a téli hideg miatt – derül ki a lengyel kormány biztonsági központja (RCB) által közzétett adatokból. Lengyelországot a hét végén érte el a hideghullám, hétfőre virradó éjszaka helyenként mínusz 22 Celsius-fokot is mértek. Az RCB hétfő délelőtt arról számolt be, hogy a rendkívüli fagyok miatt az utóbbi 24 óra alatt ketten hunytak el, előzőleg vasárnap reggel két, szombaton pedig négy áldozatról számoltak be.

A lengyel országos meteorológiai szolgálat a vajdaságok többségében egyelőre elsőfokú riasztást rendelt el a fagyok miatt, vagyis a legalacsonyabbat a háromfokú skálán. A hatóságok arra kérték a lakosokat, hogy riasszák a rendőrséget, ha rászoruló hajléktalanról, illetve veszélyeztetett idős, beteg, magányos emberekről van tudomásuk. Országszerte melegedőket működtetnek a rászorulók számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.