Orbán közeli barátjának nevezte az azeri diktátort, aki meghívta őt Bakuba

Budapesten tárgyalt az azeri miniszterelnök-helyettes.

Molnár Csaba
2018. 02. 17. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

News.az azerbajdzsáni hírportál igazi pártállami sajtót idéző beszámolója szerint Ali Ahmadov miniszterelnök-helyettes átadta Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök üdvözletét, és „az államfő nevében azerbajdzsáni látogatásra hívta meg”.

A tudósítás szerint Orbán Viktor elmondta, hogy Aliyevet közeli barátjának tartja, és hozzátette, hogy az azeri államfő budapesti látogatása nagy lökést adott a fejlődő magyar–azeri kapcsolatoknak.

Ezután a politikusok „eszmét cseréltek számos, közös érdeklődésre számot tartó témáról”. Azt is kiemelték, hogy az Új Azerbajdzsán Párt és a Fidesz közötti szívélyes viszony és szoros együttműködés a két ország közötti baráti kapcsolatok fejlődésére is kedvező hatással lesz.

A legutóbbi, 2015-ös parlamenti választásokon az Új Azerbajdzsán Párt 69 mandátumot szerzett a 125-ből. Az ellenzék bojkottálta a választást, így a fennmaradó képviselői helyek többségét függetlenek foglalják el.

Az elnökválasztást idén április 11-én tartják, amelyről Ali Ahmadov tájékoztatta Orbán Viktort. A magyar miniszterelnök kinyilvánította: biztos benne, hogy a magyar parlamenti, illetve az az azerbajdzsáni elnökválasztás egyaránt sikeres lesz, és a bilaterális kapcsolatok a választások után is szépen fejlődnek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.