Rémálom az óceán felett: leszakadt hajtóműburkolattal repült a gép

A vibrációt leszámítva a motor működött, és biztonságban le is tudtak szállni, 370 emberrel a fedélzeten.

MN
2018. 02. 14. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálra rémültek a United Airlines 1175-ös számú, San Franciscóból Honoluluba tartó járatának utasai, amikor a Csendes-óceán felett levált a Boeing 777 egyik hajtóművének burkolata. A motor működött, de burkolat nélkül egyrészt ijesztő látványt nyújtott, másrészt erősen vibrált, de végül a pilóta rendben letette a gépet Hawaiin. 

A gépen 370-en voltak, közülük többen is felvételeket készítettek az ijesztő jelenségről. „Életem legrémisztőbb repülése volt” – írta az egyik utas. Mások humorral igyekeztek enyhíteni a feszültséget, például a biztonsági tájékoztatót fotózták, mintha abban keresnék a választ arra, mit kell ilyenkor tenni.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság szóvivője szerint a pilóta azonnal vészhelyzetet jelentett, amikor észlelte a vibráció okát. A hatóság vizsgálja az esetet, ennél többet egyelőre nem közöltek. 

Ilyen volt repülés közben, a kabinból nézve a lecsupaszított hajtómű: 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.