Sugárzó izotópot tartalmazó tartályt loptak el Mexikóban

A kormány hét államra adott ki figyelmeztetést. Több hasonló eset is volt, a legutóbbi tavaly októberben.

MTI
2018. 02. 10. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgári védelem közleménye szerint a sugárzó konténert még csütörtökön vitték el egy gépkocsiból Leónban, az ország középső vidékén fekvő Guanajuato államban. A vészjelzést kiterjesztették Querétaro, Jalisco, Michoacán, San Luis Potosí, Aguascalientes és Zacatecas államokra is a lopás helyszínén kívül.

A hatóságok figyelmeztettek, hogy ha a nukleáris anyagot kiveszik a tartályból és nem megfelelően kezelik, egészségkárosodást okozhat. A polgári védelem arról tájékoztatta a lakosságot, hogy ha rábukkannak a tartályra, ne nyúljanak hozzá, ne maradjanak a közelében, hanem jelöljenek ki egy ötméteres biztonsági körzetet, ahová senki se léphet be. Kérik a lakosokat, hogy azonnal jelentsék a hatóságoknak, ha megtalálják az élénk narancssárga színű konténert.

Mexikóban több hasonló eset is volt, a legutóbbi tavaly októberben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.