Szakadékba zuhant egy busz Peruban, sokan meghaltak

Legalább 35 ember életét vesztette, és 20-an megsebesültek.

MN
2018. 02. 21. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-perui Arequipa régió egy egészségügyi illetékese korábban 22 halottról számolt be. A hatóságok szerint félő, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet.

Az MTI összefoglalója szerint Jacqueline Choque, a regionális önkormányzat polgári védelmének vezetője elmondta, hogy legalább 20 ember sérült meg a balesetben.

Az üzemeltető Rey Latino szerint a buszon mintegy 45 ember utazott, a baleset a Panamericana Sur országúton, Ocona körzetében történt. A BBC azt írja, a busz Chala városából Arequipába tartott. A rendőrség szerint a járműnek több utasa is lehetett, mint ahányan az utaslistán szerepeltek.

Pedro Pablo Kuczynski perui elnök Twitter-üzenetében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és beszámolt arról, hogy minden szükséges intézkedést megtettek az áldozatok kimenekítéséért és mihamarabbi kórházba szállításáért.

Peru útjain gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország közútjain.

Az idén ez volt a második legnagyobb buszbaleset Peruban. Január elején legalább 52 ember halt meg abban a szerencsétlenségben, amelyben a mélybe zuhant egy autóbusz a tengerparti sziklákon kanyargó országútról. Az eset a Panamericana Norte országúton, a Limától mintegy 70 kilométerre északra lévő Pasamayo településnél történt, egy olyan veszélyes szakaszon, amelyet a helyiek csak „Ördögkanyarnak” hívnak. Ez a baleset az elmúlt négy évtized egyik legtöbb halálos áldozatot követelő közúti balesete volt Peruban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.