Szövegkiemelő tollak ezreiben próbáltak drogot csempészni

A bűnözők egyre egyedibb és kreatívabb módjait ötlik ki a csempészáru elrejtésének.

MTI
2018. 02. 26. 5:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak az ausztrál hatóságok egy férfit, mert a gyanú szerint 21 ezer szövegkiemelő tollba rejtve próbált meg Ausztráliába csempészni 300 kilogramm efedrint – közölte hétfőn a helyi rendőrség.

Az efedrin a metamfetamin alapanyaga. A rendőrség arról számolt be, hogy rendellenességre figyeltek fel a tollak átvizsgálásakor. A szállítmány felfedezését követően három embert vettek őrizetbe, de ketten közülük már kiszabadultak. A harmadik férfi, a 27 éves Li Ju-huj ellen viszont vádat emeltek kereskedelmi mennyiségű kábítószer-alapanyag csempészése miatt. A feltehetően kínai Li 25 év börtönt is kaphat, ha elítélik.

A szövegkiemelő tollakba rejtett efedrin a hatóságok szerint intő jel kell, hogy legyen, mert a bűnözők egyre egyedibb és kreatívabb módjait ötlik ki a csempészáru elrejtésének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.