Tilos a szexuális kapcsolat az ausztrál minisztereknek munkatársaikkal

Malcolm Turnbull nős, négygyerekes helyettese közös gyereket vár sajtótitkárával.

MN
2018. 02. 15. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök azután tiltotta meg minisztereinek, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek munkatársaikkal, miután helyetteséről, a nős, négygyerekes Barnaby Joyce-ról kiderült, hogy sajtótitkárával közös gyereket vár, és emiatt megrendült a kormányfő-helyettes pozíciója. Erről maga Turnbull beszélt csütörtökön újságíróknak.

A kormányfő először kiállt helyettese mellett, de Joyce felesége iránti tiszteletből nem volt hajlandó beszélni Joyce személyes problémáinak részleteiről. Elvetette azt a lehetőséget, hogy – mint az amerikai képviselőházban – a törvényalkotóknak megtiltanák a szexuális viszonyt munkatársaikkal, mondván, hogy a képviselők magánélete magánügyük. Most viszont „sokkoló hibának” nevezte helyettese lépését, amivel szerinte az ügy minden érintettjének árt. – A minisztereknek ezentúl – legyenek akár házasok, akár egyedülállók – tilos nemi kapcsolatot létesíteniük munkatársaikkal – jelentette be.

Az ellenzék közben ugyanis felvetette a kérdést, hogy Joyce nem sértette-e meg a kormánynak a miniszterekre vonatkozó magatartáskódexét, és kezdeményezte a kormányfő-helyettes elmozdítását, de ezt a parlament mindkét házában leszavazták. Turnbull bejelentette egyúttal, hogy amíg a jövő héten egyesült államokbeli látogatáson lesz, nem Joyce fogja helyettesíteni, hanem Mathias Cormann szenátusi elnök, Joyce pedig szabadságra megy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.