Tíz év börtönt kaphat a török taxis, aki átvert egy turistát

Az ideálisnál jóval hosszabb útvonalon juttatta célba utasát.

MTI
2018. 02. 21. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámoló szerint egy helyismerettel nem rendelkező, szaúdi állampolgárságú turista a török metropolisz ázsiai oldalán fekvő Kadiköy kerületből akart eljutni a szintén az ázsiai oldalon található Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtérre.

A taxis a mintegy félórás út helyett szinte fél Isztambult körbejárta. Először átvezetett a Boszporusz felett az európai oldalra, ráadásul a Kadiköytől legtávolabb eső Vitéz Szelim Szultán hídon, majd visszatérve az ázsiai oldalra még mindig bolyongott egy keveset, mielőtt megérkezett volna a repülőtérhez.

Így a taxi utasa azonban nemcsak sokkal többet fizetett, de a repülőgépét is lekéste. A szaúdi turista feljelentette a taxist, aki szándékos csalásért felel a bíróság előtt.

Vallomása szerint a sofőr nem tudta, hogy az út, amelyen elindult, nem a repülőtérre, hanem pont azzal ellentétes irányba vezet, aztán pedig tévedésből hajtott át az európai oldalra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.