Tizenhat fegyveressel végzett az egyiptomi hadsereg a Sínai-félszigeten

A haderő három hónapot kapott a Sínai-félsziget megtisztítására a több száz áldozattal járó novemberi terrortámadás után.

MTI
2018. 02. 11. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat fegyveressel végzett az egyiptomi hadsereg a Sínai-félszigeten a pénteken indított nagyszabású terrorellenes művelete során, további négy szélsőségest pedig őrizetbe vettek – jelentették be vasárnap Kairóban. Mintegy 30 gyanúsítottat is elfogtak a biztonsági műveletben.

A pénteken indított nagyszabású terrorellenes hadjárat a Sínai-félsziget északi és középső részét, de Egyiptom más részeit, a Nílus-deltát és a Líbiával határos, nyugati sivatagos területeket is érinti. A műveletek célja az állam ellenőrzésének megszilárdítása a határátkelők környékén.

Miután tavaly novemberben több mint háromszáz ember meghalt egy mecsetet ért támadásban a Sínai-félszigeten, Abdel Fattah asz-Szíszi egyiptomi elnök utasította a hadsereget, hogy három hónapon belül tisztítsák meg a félszigetet a szélsőségesektől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.