Több mint félmillió feketén dolgozó külföldit tartóztattak le Szaúd-Arábiában

November eleje óta másfél milliónál is több embert utasítottak ki az országból.

MTI
2018. 02. 25. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális munkavállalás elleni fellépés keretében 671 272 külföldi munkást tartóztattak le az elmúlt négy hónapban Szaúd-Arábiában – közölte a SPA szaúdi hírügynökség vasárnap.

Az őrizetbe vett személyek közül több mint 469 ezer ellen a tartózkodási szabályok, 142 ezer ellen a munkajog, 59 ezer ellen a határbiztonsági rendszer megsértése miatt emeltek vádat. A szaúdi határt illegálisan átlépők 65 százaléka Jemenből, 32 százaléka Etiópiából, 3 százaléka más országokból érkezett a hírügynökség szerint.

Az Arab-félszigeten elterülő országból 1,616 millió embert utasítottak ki ugyanezen időszak alatt különböző okokból.

A rendőrség közölte, hogy letartóztattak 1300 embert, köztük 198 szaúdi állampolgárt is illegális munkások rejtegetéséért, segítéséért.

Az illegális munkavállalók elleni országos kampány tovább folytatódik azzal a céllal, hogy a munkaerőpiac szabályozásával fenntartsák a gazdasági növekedést és megelőzzék a súlyos bűncselekményeket, amelyeket az illegális munkavállalók követnek el – olvasható a jelentésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.