Több tízezer dns-tesztet végeznek el, hogy megtalálják a gyermekgyilkost

Egy húsz évvel ezelőtti gyermekgyilkosság elkövetőjét akarják felkutatni Hollandiában.

MTI
2018. 02. 25. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy húsz évvel ezelőtti gyermekgyilkosság tettesének felkutatásához dns-tesztek tízezreinek elvégzését kezdték meg a holland rendőrség szakemberei: 21 500 tizennyolc és hetvenöt év közötti férfit szólítottak fel a helyi hatóságok a német–holland határ térségéből, hogy jelentkezzen önkéntesen mintavételre.

A kis Nicky Verstappen 1998 augusztusában tűnt el nyomtalanul egy sátortáborból az Aachentől északnyugatra fekvő Brunssummerheide térségében. Holttestét már a következő nap megtalálták. Bár halálának okát nem tudták pontosan megállapítani, a rendőrség gyilkosságot feltételez.

Hogy az újonnan kezdett vizsgálat sikerre vezessen, a rendőrség egy különleges módszerrel egy férfirokont keres a Nickyn hátrahagyott ismertetőjegy alapján. Az úgynevezett férfirokonsági kapcsolati dns-vizsgálattal keresik az elkövetőnek egy lehetséges nagybátyját vagy unokáját, illetve olyan távoli rokont, aki az 1998-as gyilkosság után születhetett, és akinek dns-mintái valószínűséget mutathatnak az áldozatnál talált dns-mintával.

A szombaton megkezdődött tömeges tesztelés március közepéig tart. Célcsoportja egyértelműen a férfilakosság, olyanok, akik 1998 augusztusában a térségben éltek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.