Tovább marad érvényben Obama kiskorúak kitoloncolását megakadályozó rendelete

Az amerikai legfelső bíróság nem fogadta be a kormány DACA programmal kapcsolatos fellebbezését.

MTI
2018. 02. 26. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai legfelső bíróság a hétfői döntése értelmében nem fogadta be Donald Trump elnök kormányzatának DACA programmal kapcsolatos fellebbezését, és ezzel fenntartotta a több százezer bevándorló gyermeket védő programot.

A kormányzat szokatlan módon a szövetségi fellebbviteli törvényszéket megkerülve egyenesen az ország legfelső bíróságához fordult, miután január 9-én egy kaliforniai szövetségi bíró felfüggesztette az elnöknek a DACA befejezéséről szóló rendeletét.

A hétfői döntés értelmében a kormányzatnak most a rendes bírói úton kell haladnia, ami az AP amerikai hírügynökség értékelése szerint heteket, ha nem hónapokat vehet igénybe.

A DACA (Késleltetett intézkedés a gyermekkorban érkezettekért) rendeletet még az előző elnök, Barack Obama hozta, hogy megvédje a kitoloncolástól azokat a fiatalokat, akik illegális bevándorló szüleikkel, kisgyermekként érkeztek az országba, és ott nőttek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.