Trump imareggelin beszélt Szíriáról, a kábítószer-fogyasztásról és a hitről

Járványméretűnek nevezte a drogfogyasztást és csaknem teljesnek az IÁ területeinek felszabadítását.

MTI
2018. 02. 08. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll – hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök csütörtökön, az idei nemzeti imareggelin Washingtonban.

A rendezvényt megnyitó beszédében hangsúlyozta: Amerika a hívő emberek nemzete, és az országot erősíti az ima ereje. „Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk” – jelentette ki.

Trump beszédében szólt az Egyesült Államokat sújtó, járvány méreteit öltő kábítószer-fogyasztás gondjairól és az Iszlám Állam terrorszervezet által elkövetett vallási üldözésekről. „Ma az Iszlám Állam ellen küzdő koalíciós erők csaknem száz százalékát felszabadították azoknak a területeknek Irakban és Szíriában, amelyeket ezek a gyilkosok nemrégiben még ellenőrzésük alatt tartottak” – fogalmazott. Hozzátette: az Iszlám Állam elleni küzdelemben „még sok a tennivaló, de soha nem pihenünk meg, amíg teljesen be nem fejezzük a munkánkat”.

Az imareggeli kezdete előtt az elnök Twitter-bejegyzésben utalt arra, hogy a rendezvényen sok vallási és politikai vezető és sok „barátja” lesz jelen.

A nemzeti imareggeli az Egyesült Államokban hatvanöt esztendőre visszatekintő hagyomány, amelyet Abraham Vereide norvég születésű amerikai metodista tiszteletes hívott életre. Minden február első csütörtökén rendezik a fővárosban, idén kivételesen a hónap második csütörtökén tartották. A minden alkalommal a washingtoni Hilton szálloda báltermében megtartott rendezvény „házigazdája” az amerikai kongresszus.

Dwight Eisenhower elnöksége óta valamennyi amerikai elnök részt vesz és beszédet mond a több mint száz országból érkező több ezer vendég jelenlétében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.