Tűz ütött ki egy orosz hadihajón

A legénység több mint száz tagját kimenekítették.

MTI
2018. 02. 16. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lángok a Marsal Saposnyikov tengeralattjáró-elhárító hajó kazánházában csaptak fel. A helyszínre tizenegy tűzoltóegység negyvennyolc emberét vezényelték ki. A hadihajón javítási munkálatokat végeztek. Az első jelentések szerint nincs halottja vagy sérültje az esetnek.

A hajót 1983-ban kezdték építeni Kalinyingrádban, 1986-ban állították hadrendbe a csendes-óceáni flottánál, később egy évig, 1988–89-ben járőrözött a Perzsa-öbölben, negyvenegy hajónak és konvojnak nyújtott védelmet.

2010 májusában a hadihajó legénysége szabadította ki a szomáliai kalózok által elfoglalt orosz Moszkovszkij Unyiverszityet tartályhajót. Az orosz tulajdonú, libériai zászló alatt hajózó tankert a tengeri rablók Jemen partjaitól 630 kilométerre, az Ádeni-öbölben kerítették hatalmukba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.