Újabb orosz beavatkozásra figyelmeztet az amerikai hírszerzés feje

A hírszerzési igazgató szavai ellentétesek Trump korábbi nyilatkozataival.

MN
2018. 02. 14. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország és más külföldi hatalmak meg fogják próbálni, hogy a közösségi médián keresztül, propaganda- és félrevezető hírek terjesztésével beavatkozzon az idén novemberben esedékes, úgynevezett félidős amerikai kongresszusi választásokba – figyelmeztetett kedden a nemzeti hírszerzési igazgató, Dan Coats. Egy kongresszusi bizottságban Coats úgy fogalmazott: az Egyesült Államok támadás alatt áll.

Coats korábban szenátor volt, akit Donald Trump elnök nevezett ki a hírszerző ügynökségeket felügyelő igazgató posztjára, vagyis alapvetően politikus. Azt állította ugyanakkor, hogy látott arra vonatkozó bizonyítékokat, hogy Oroszország megkísérli befolyásolni a novemberi választásokat, amelyen a legfőbb kérdés, hogy megőrizhetik-e kongresszusi többségüket a republikánusok. 

A hírszerzési igazgató szavai ellentétesek Trump korábbi nyilatkozataival, amelyekben megkérdőjelezte az orosz beavatkozást a 2016-os elnökválasztásba. Ezeket a kísérleteket máig több fórumon vizsgálják, ami nagyon kellemetlen az elnöknek, hiszen a vizsgálat már családtagjait és közvetlen munkatársait is elérte. A gyanú szerint ugyanis az oroszok épp Trump mellett, Hillary Clinton demokrata jelölt ellen avatkoztak be a kampányba.

November 6-án újraválasztják a képviselőház összes, 435 tagját, valamint 33 szenátort, illetve 36 állam kormányzóját, illetve az állami törvényhozások többségét. A demokraták reményei szerint visszaszerezhetik a többséget a szenátusban, számukra legjobb esetben pedig a képviselőházban is, ami várhatóan lebénítaná az elnöki adminisztráció működését, hiszen nem tudna semmilyen javaslatot keresztülvinni a kongresszuson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.