Újabb tömegsírt találtak az észak-szíriai Rakka tartományban

Civilek és katonák is voltak az áldozatok között, akiket az Iszlám Állam harcosai gyilkoltak meg.

MTI
2018. 02. 16. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint civilek és katonák vegyesen voltak az áldozatok között, akiket Ramtán településen gyilkoltak meg az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai. A holttesteket átszállítják az aleppói katonai kórházba, hogy azonosíthassák őket.

A SANA úgy tudja, helyi lakosok segítettek a tömegsír megtalálásában. December végén a szíriai kormányerők a tartomány nyugati felében holttestek tucatjaira bukkantak két tömegsírban a székvároshoz, Rakkához közeli Vaviban. Az állami hírügynökség több mint 150 kihantolt tetemről számolt be.

A Hszinhua hírügynökség szerint decemberben Dibszi Afnan faluban 115 holttestre bukkantak.

Basár al-Aszad szíriai elnök csapatai uralják Rakka tartomány délnyugati térségét, míg a fennmaradó területeket a székvárossal együtt az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű katonai ernyőszervezet ellenőrzi. Az Iszlám Állam egykori szíriai fellegvárát, Rakka városát októberben foglalta el az SDF.

A dzsihádistákat az egykor uralmuk alatt lévő területeken elkövetett számos rémtett – egyebek mellett tömeges gyilkosságok, lefejezések – végrehajtásával vádolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.