Védett állatokra vadászott Thaiföld egyik leggazdagabb embere, el is kapták

Kilőtt egy fekete párducot, egy szarvast és egy ördögfácánt.

MN
2018. 02. 06. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Védett állatokra vadászott egy thai milliomos egy világörökségi helyszínen, amikor a vadőrök letartóztatták – írja az MTI a thai hatóság szóvivőjének közlése alapján.

Premcsaj Karnaszutát, az Italian-Thai Development építőipari óriáscég igazgatóját és négy társát hétfő reggel a nyugat-thaiföldi Thungjaj Nareszuan vadrezervátumban tartóztatták le – mondta Thammarat Vangszofa, a rezervátum igazgatója.

Az 1991 óta világörökségként számon tartott rezervátum őrei lövéseket hallottak vasárnap este. Követték a hangot, és egy fekete párduc maradványaira, egy bőgő szarvasra és egy ördögfácánra bukkantak.

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján sebezhetőként nyilvántartott fekete párducot megnyúzva és feldarabolva találták meg. Két puska, egy dupla csövű fegyver és különböző töltények is előkerültek a táborhely közelében – mondta az igazgató.

Hozzátette, hogy a 63 éves Premcsaj elmondása szerint egy vadvédelmi vezető vendége volt. A letartóztatott csoportot rezervátumban folytatott illegális vadászattal, a vad teteme és lőfegyverek törvénytelen birtoklásával vádolják az igazgató szerint. Ha bűnösnek találják őket, akár két évtized börtönnel is büntethetők.

Premcsaj 2010-ben a Forbes szerint Thaiföld 29. leggazdagabb embere volt, vagyona akkor mintegy 220 millió dollárra (55 milliárd forintra) rúgott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.