Volt CIA-igazgató: Mi csak jó okkal avatkoztunk be más országok választásaiba

A londoni orosz nagykövetség szerint James Woolsey szavai mindent elárulnak.

MN
2018. 02. 19. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 James Woolsey-val, a CIA volt igazgatójával készített interjút a Fox News. A beszélgetés során feltették neki a kérdést, hogy Amerika beavatkozott-e már más országok választásaiba, mire Woolsey közölte: igen, de csak „nagyon jó okkal”. Példának a negyvenes évek görög és olasz választásait hozza fel, mikor azt kellett megakadályozni, hogy a kommunisták hatalomra kerüljenek. Arra a kérdésre, hogy Amerikai csinálja-e még ezt, azt mondta: „Hát... csak ha nagyon jó okunk van rá”.

Az interjút a 444.hu szúrta ki.

James Woolsey 1993 és 1995 között  vezette a CIA-t.

A londoni orosz nagykövetség az interjúval kapcsolatban Twitter-oldalán közölte: Woolsey szavai mindent elárulnak.

Az amerikai különleges ügyészség vádiratában több mint egy tucat orosz állampolgár szerepel, aki a vád szerint beavatkozott az amerikai elnökválasztási kampányba 2014 és 2016 között. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Euronews hírcsatornának nyilatkozva azt mondta, nincs bizonyíték arra, hogy Oroszország beavatkozott volna az elnökválasztásba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.