A dán tengeralattjárós gyilkos csak a feldarabolást ismeri el

A csütörtökön kezdődött tárgyaláson azt állította, hogy a svéd újságírónő balesetben vesztette életét.

MTI
2018. 03. 08. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tagadja a gyilkosságot és a szexuális bántalmazást, és csak a feldarabolást ismeri el a Kim Wall svéd újságírónő szadista megkínzásával és megölésével vádolt Peter Madsen dán tengeralattjáró-építő, akinek csütörtökön kezdődött meg a bírósági tárgyalása Koppenhágában. A vádlott azt állítja, hogy a 30 éves szabadúszó riporter balesetben vesztette életét a Nautilus nevű magán-tengeralattjárón, és ő csak a holttest feldarabolásában, valamint a tengerbe szórásában vétkes – közölte az ügyvéd a 12 naposra tervezett bírósági tárgyalás első napján.

Az ügyészség azzal vádolja az ismert mérnök-feltalálót, rakétatervezőt, hogy házilag barkácsolt búvárhajóján perverz szexuális fantáziája kiélése céljából megkínozta, majd az altestén ejtett számos késszúrással megölte áldozatát, holttestét pedig meggyalázta azzal, hogy feldarabolta és a tengerbe dobálta.

Az ügyészség szerint a férfi előre megfontolt szándékkal ölte meg a tengeralattjáróján riportkészítés céljából tartózkodó újságírónőt, amit az is bizonyít, hogy olyan szerszámokat vitt magával, amelyek normális esetben nem szoktak nála lenni kihajózáskor. A vádirat szerint Madsen „rendkívül brutális módon” végzett áldozatával.

A svéd újságírónőt 2017. augusztus 10-én este látták utoljára a koppenhágai kikötőben a magán-tengeralattjárón, holttestét feldarabolva találták meg később a tengerben. Az ügyészség ténylegesen életfogytig tartó elzárásra, illetve „biztonsági őrizetre” akarja ítéltetni a közveszélyesnek tartott kéjgyilkost.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.