A két Korea nem vonul együtt a paralimpia megnyitóján

A felek nem tudtak megegyezni a lobogóban.

MTI
2018. 03. 08. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külön-külön vonul fel Észak- és Dél-Korea küldöttsége a phjoncshangi téli paralimpia megnyitó ünnepségén, noha a februári ötkarikás játékokon a a két ország sportolói együtt érkeztek a stadionba a hasonló ceremónián, a Koreai-félszigetet egységben ábrázoló közös zászló alatt.

A közös felvonulás most azért hiúsult meg, mert a felek nem tudtak megegyezni a lobogóban, mivel azon olyan apró szigeteket is feltüntetett volna a félsziget térképén a Koreai NDK, amelyeket Japán a magáénak vall. A vitatott szigetek ábrázolását illetően Észak nem engedett, így megegyezés híján elmarad az együttes felvonulás.

A két Korea sportolói a februári olimpia megnyitóján közösen vonultak fel, a női jégkorongtornán indított csapatban pedig a déliek mellett északi hokisok is helyet kaptak. A paralimpia pénteken kezdődik, és március 18-ig tart. A játékokon 49 ország 570 sportolója vesz részt, köztük három magyar.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.