A NATO visszaszólt Vlagyimir Putyinnak

Pénteki nyilatkozatában a szóvivő hangsúlyozta, a NATO nem akar újabb hidegháborút.

MTI
2018. 03. 02. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteki nyilatkozatában a szóvivő hangsúlyozta, a NATO nem akar újabb hidegháborút, sem újabb fegyverkezési versenyt. Minden szövetséges támogatja a bizalmat szolgáló fegyverzet-ellenőrzési megállapodásokat – húzta alá.

„Mint már többször is világossá tettük, a katonai szövetség rakétavédelmi rendszere nem Oroszország ellen irányul. A rendszer védelmet nyújt az euroatlanti térségen kívüli ballisztikus rakétákkal szemben” – fogalmazott.

A NATO Oroszországgal folytatott politikájában a határozott elrettentésre, valamint az előremutató párbeszédre összpontosít. „Mindkét megközelítés mellett elkötelezettek vagyunk” – tette hozzá a szóvivő.

Vlagyimir Putyin orosz államfő csütörtökön, a szövetségi gyűléshez (a kétkamarás orosz parlamenthez) intézett beszédében azt állította, hogy Oroszország olyan csapásmérő eszközöket fejlesztett ki, amelyeket a létező rakétavédelmi rendszerek nem képesek elhárítani. Az új fegyverek megléte új alapot jelenthet a tárgyalások széles köréhez – húzta alá.

Az orosz vezető ugyanakkor azt állította, hogy a megnövekedett orosz katonai potenciál megbízható garanciája a békének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.