Április 27-én tart csúcstalálkozót a két Korea

Mun Dzsein és Kim Dzsongun a Panmindzson határfalu déli részén lévő Béke Házban tanácskozik majd.

MTI
2018. 03. 29. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 27-én tart csúcstalálkozót a két Korea – ebben állapodtak meg vezetőik a csütörtöki miniszteri szintű tárgyalásukon a Jonhap hírügynökség jelentése szerint. Mun Dzsein (Moon Jae-in) dél-koreai elnök és Kim Dzsongun (Kim Jong-un) észak-koreai vezető a Panmindzson határfalu déli részén lévő Béke Házban találkozik majd.

A küldöttségek abban is megállapodtak csütörtökön, a tárgyalásuk végén kiadott közös közleményük szerint, hogy jövő szerdán munkamegbeszélést tartanak a csúcstalálkozó protokolláris és biztonsági intézkedéseiről.

„Az áprilisi csúcstalálkozó újabb kezdete lesz annak a nagyszerű útnak, amelynek a végén a Koreai-félszigetet atomfegyvermentessé tesszük, békét teremtünk rajta, és fejlesztjük a két Korea közötti kapcsolatokat” – jelentette ki zárszavában a dél-koreai küldöttséget vezető Cso Mjunggjon (Cho Myoung-Gyon) országegyesítési miniszter. Noha a csúcstalálkozó minden témájában megállapodtak, a témák részleteiről még egyeztetni kell – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.