Az Iszlám Állam tizenkét tagját vehették őrizetbe Ankarában

Az amerikai nagykövetség vasárnap éjszaka biztonsági fenyegetésre figyelmeztetett.

MTI
2018. 03. 05. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tizenkét feltételezett tagját vette őrizetbe hétfő reggel Ankarában a török rendőrség, további nyolc szélsőségest pedig még keresnek a török fővárosban, miután az amerikai nagykövetség vasárnap éjszaka biztonsági fenyegetésre figyelmeztetett – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. A beszámoló szerint az előállítottak külföldi állampolgárok és önként jelentkezőket közvetítettek ki a Szíriában és Irakban harcoló társaiknak. Az ankarai önkormányzat egyúttal közölte, hogy kiegészítő óvintézkedéseket vezetett be a városban egy lehetséges terrortámadás megelőzése érdekében.

Az amerikai nagykövetség az internetes oldalán jelentette be, hogy a külképviselet biztonsági fenyegetésre hivatkozva hétfőn zárva tart és csak sürgős esetekben nyújt szolgáltatást. A nagykövetség arra kérte az Ankarában tartózkodó amerikaiakat, hogy legyenek figyelmesek a népszerű turistalátványosságoknál, a bevásárlóközpontokban és a szórakozóhelyeken.

2015-ben és 2016-ban az Iszlám Állam dzsihadistái számos, sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadást és robbantást hajtottak végre Törökországban. A legutóbbi merényletet 2016 szilveszterének éjjelén követte el az egyik milicistájuk, aki egy zsúfolt isztambuli mulatóban 39 embert lőtt agyon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.