Bécsben megkéseltek egy háromtagú családot

A késes támadás este háromnegyed nyolc körül történt Lipótvárosban, egy metrómegállónál.

MN
2018. 03. 07. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késelő támadt egy családra Bécsben, a Prater utcában, a Nestroyplatz metrómegállónál – tudósít az oe24.at hírportál és más sajtóorgánumok. A család mindhárom tagja életveszélyesen megsérült.

A Kurier szerint egy apát, egy anyát és felnőtt korú lányukat érte a támadás, amikor vagy a metróból, vagy egy közeli japán étteremből kijöttek. A lap portálja úgy tudja, hogy osztrák családról van szó.

A Krone internetes kiadása azt írta, hogy az elkövető összecsukható kést (vagy bicskát) használt a támadáshoz.

A tettes a rendőrség közlése szerint a helyszínről  a Praterstern felé menekült, és közben egy negyedik embert is megsebesített.

A rendőrség a család támadóját üldözőbe vette, és a helyszíneken vizsgálódik, de személyleírást még nem közzé róla. Jelenleg is tart a szemtanúk kihallgatása.

A Krone-nak egy szemtanú azt mondta, hogy az elkövető azt kiabálta: „Allah, Allah!” A tetthellyel szemben lévő panzió pincérnője a portálnak elmondta, hogy hirtelen női sikoltozást hallott, majd észrevette az egyre több kék villogót, azután kiment az utcára, és látta, hogy többen megsebesültek.

Összesen nyolc rendőrségi autó érkezett a helyszínre, és a katasztrófavédők is megjelentek.

Az U1-es metró közlekedése a rendőri akció miatt 20 óra 15 perctől mintegy fél órán keresztül szünetelt, a közlekedő szerelvényeket leállították – mondta el a közlekedési vállalat szóvivője, aki hozzátette, hogy a forgalom már helyreállt, és az U1-es már ismét megáll a Nestroyplatz megállónál is. A rendőség kérésére azonban a metróközlekedés újabb felfüggesztésére és állomások lezárására is sor kerülhet még, tette hozzá a szóvivő.

A támadás oka egyelőre ismeretlen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.